Foto

Romania joaca in Italia "barajul" pentru EuroBasket Women 2011

Cu sapte luni inaintea meciurilor din barajul pentru EuroBasket Women 2011, membrii Board-ului forului continental au stabilit locatiile pentru cele doua grupe de recalificare, in care sunt prezente cele 10 echipe nationale necalificate la turneul final dupa faza preliminariilor din 2010. Astfel, conform presedintelui FRB, Carmen Tocala, prezenta in acest week-end la sedinta Board-ului FIBA-Europe, meciurile din grupa A vor avea loc in Ungaria iar cele din grupa B, in care se afla si reprezentativa Romaniei, se vor disputa in Italia.
Reamintim componenta celor doua grupe de recalificare la Turneul Final al Campioantului European feminin, Eurobasket Women 2011, competitie care va avea loc anul viitor in Polonia:

Grupa A:

Ucraina
Ungaria
Finlanda
Bulgaria
Olanda

Grupa B:

Italia
Germania
Romania
Serbia
Belgia


Echipele repartizate in cele doua grupe vor juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, in cadrul unor turnee programate sa se desfasoare in perioada 3-8 iunie 2011, in Ungaria si Italia.

Conform FIBA-Europe, iata si programul jocurilor Romaniei:

3.06.2011 Serbia - Romania
4.06.2011 Romania - Germania
5.06.2011 Belgia - Romania
6.06.2011
pauza
7.06.2011 Romania -
sta
8.06.2011 Romania - Italia


Castigatoarele celor doua grupe de recalificare vor juca in "marea finala", dupa sistemul tur-retur, pe 12 iunie si 15 iunie 2011, iar invingatoarea din acest baraj are asigurata calificarea la Eurobasket Women 2011.

Reamitim ca dupa aflarea adversarelor din Grupa B, decana de varsta a nationalei noastre, Florina Pascalau (jucatoare la prim-divizionara italiana Erg Power&Gas Priolo) a declarat in exclusivitate pentru www.frbaschet.ro :

"Avem o grupa dificila. Teoretic sanse exista, totul depinde insa de noi, daca vom repara greselile din campania din aceasta vara, daca vom juca pline de devotament, dovedind ca ne dorim cu adevarat sa ajungem din nou la un turneu final. O alta problema o constituie lipsa perioadei de pregatire. Recalificarile incep in iunie, cand abia se termina campionatele nationale... Pe nemtoaice le-am invins in aceasta vara, Serbia o cunoastem si, mai mult, cred ca puteam sa o fi invins si anul acesta. Despre Belgia, recunosc, nu stiu mare lucru, iar in ce priveste Italia, pot zice ca nu mai are echipa puternica din urma cu cativa ani. Sansele sunt mici, mai ales ca doar o singura echipa din zece merge in Polonia, dar nimic nu e imposibil. Pentru mine ar fi o bucurie imensa sa reusim calificarea".

Totodata, in cadrul sedintei FIBA-Europe, s-au mai stabilit si gazdele turneelor finale ale Campionatelor Europene de seniori din 2013: Franta pentru
EuroBasket Women si Slovenia pentru EuroBasket.

Parteneri